David Koch kimdir? David Koch neden öldü?

David Koch 79 yaşında hayatını kaybetti. Bu durum Koch hakkında internette araştırılma yapılmasına yol açtı. Birçok kişi ünlü iş adamı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki David Koch kimdir? Detaylar haberimizde.

David Koch ölümünün ardından internette araştırılmaya başlandı.  Birçok kişi internet kullanıcısı ünlü iş adamı hakkında internette arama yapıyor. PekiDavid Koch kimdir? Ayrıntılar haberimizde.

DAVID KOCH KİMDİR?

Amerikalı bir işadamı olan David Hamilton Koch, hayırsever, politik aktivist ve aynı zamanda kimya mühendisidir. 1970 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ikinci özel şirket olan aile şirketi Koch Industries'e katıldı. 1979'da bağlı kuruluşu olan Koch Engineering'in başkanı oldu. Koch, kültürel ve tıbbi kuruluşlara yönelik hayırseverliği ile biliniyordu.

3 çocuğu bulunan Koch 1970 yılında kardeşinin kurduğu Koch Industries’te göreve başlamıştı. 1980’de ABD Liberter Partisinden ABD Başkan Yardımcılığına aday oldu ve kampanyanın finanse edilmesine yardım etti. Kendisi ve erkek kardeşi Charles, siyasi savunma gruplarına ve neredeyse tamamen cumhuriyetçi olan siyasi kampanyalara bağışta bulundu.

2008 yılında New York Eyalet Tiyatrosu’nun yenilenmesi için 100 milyon dolarlık bir armağanda bulunması ardından David H. Koch Tiyatrosu olarak değiştirildi.

5 Haziran 2018 yılında sağlık sorunları nedeniyle şirketten emekliye ayrılmıştı.

David Koch 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Biyografi Haberleri