Darbe bildirisini okumuştu! O günden sonra hiçbir şey aynı kalmadı! Tijen Karaş, Bakın ne iş yapıyor

TRT Haber'de 15 Temmuz askeri darbe girişimi bildirisini okuduktan sonra ekranlardan uzak kalan Tijen Karaş'ın şu anda ne işle uğraştığı merak ediliyor. Bakın ünlü haber spikeri Tijen Karaş son zamanlarda ne yapıyor?

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü tarafından düzenlenen darbe girişimi bildirisini TRT Haber ekranından okuyan Tijen Karaş, o günün sembol isimlerinden biri olmuştu.

Karaş, 15 Temmuz davalarına müşteki sıfatıyla katılarak olay anını anlatmış, MİT'in bombalandığına yönelik haberler geldiğini, yayın ekibiyle bu konu hakkında konuşurken rejiden bağrışma sesleri duyduğunu belirtmişti.

Kendisine yöneltilen metni okurken yarbayın çaprazında silahını onda doğrultarak beklediğini açıklayan Karaş, "Tekrar tekrar okudum. Cümleler, kelimeler ağzımdan çıkmıyor. Bir müddet sonra bayılacak gibi oldum. Bir er bana meyve suyu getirdi. Ellerim ayaklarım titriyordu" şeklinde konuşmuştu.

Darbe girişimi esnasında, silah zoruyla darbe bildirisi okutulan Tijen Karaş'ın o anları:

EKRANLARA ARA VERDİ

Yaşanan bu kötü olayın ardından rahatsızlık geçirdiği ve kalbinde tümör olduğu öğrenilen Tijen Karaş, ekranlarda gözükmese de üniversitelerde düzenlenen programlarda kişisel gelişim ve 15 Temmuz Darbe girişiminde gençlere yaşadıklarını anlatarak, o anların hafızlarda yer etmesini sağladı.

"ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN"

Darbe gecesi yaşadığı korkuyu iliklerine kadar hissettiğini söyleyen Karaş, "Ömrümün sonuna kadar unutmayacağım! Sağlığım gitti. Çok şükür ağır ceza aldılar. Beter olsunlar. Allah bir daha yaşatmasın! Şehitlerimize rahmetle” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşadığı unutulmaz olayın ardından üniversitelerde seminerlere katılan Tijen Karaş eğitim vermeyi sürdürdü.

EZGİ MOLA'YA DESTEK

Sosyal medyada aktif olmayan Tijen Karaş geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Musa Orhan'la davalık olan Ezgi Mola'yı destekleyerek"Yahu Musa Orhan tutuklansın hashtag ile milyonlar tweet attı bu ülkede ben de dahil. Tecavüzcü değil mi bu şahıs? Bildiğimiz tüm kadın cinayetlerinde tecavüz, şiddet, tehdit, katletmek ve işkence ile öldürmek suçtur! Değil mi ?" şeklinde bir yazı paylaştı.

TİJEN KARAŞ KİMDİR?

28 Ocak 1975 tarihinde Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde dünyaya gelen Tijen Karaş Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Karaş, TRT Haber’de 2016 yılı Askeri Darbe Bildirisi’ni okumasıyla herkes tarafından tanındı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yorum Yap
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri