Damla Çıkolatalı Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Damla Çıkolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Damla Çıkolatalı Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Damla Çıkolatalı Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Damla Çıkolatalı Kek nasıl hazırlanır, Damla Çıkolatalı Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Damla Çıkolatalı Kek için Malzemeler:

Üç yumurta Bir su  bardak süt 2,5 su  bardak şeker Yarım su  bardak çiçek yağı 2 çay bardağı damla çikolata 3 yada 3,5 su  bardak un(elenmiş) bir paket kabartma tozu bir paket vanilya ÜZERİ İÇİN 1 paket çikolata sosu

Damla Çikolatalı Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Öncelikle püf noktalarıyla başlayalım: 1)Herhangi bir kekin yumuşak olması için şekeri bol, unu az tutmak lazım. 2)Kabartma tozunu en son koymak lazım. 3)Fırında haddinden fazla tutup kurutmamak lazım. Yapılışı: Yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Şekeri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Sırasıyla süt, yağ, vanilyayı da ekleyip her ekleyişte çırpıyoruz. Unu eleyip karışıma ekliyoruz.Çırpıyoruz.Damla çikolataları ekleyip karıştırıyoruz.En son kabartma tozu ekliyoruz.Güzelce karıştırıp yağladığımız kaba döküyoruz.Kabı tereyağıyla yağlarsak kek güzel bir aroma kazanabilir. Fırını önceden 180 derece ısıtmıştık.Fırında 30 ila 40 dk pişiriyoruz. O pişerken çikolata sosunu, paketin arkasında anlatılan şekilde hazırlayıp bekletiyoruz. Kek pişince, soğuyana kadar kaptan çıkarmaya çalışmayın.Soğuduktan sonra kolayca çıkacaktır.Bir kek servis tabağına alıp üzerine sosu döküyoruz.

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri