Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında İdlib görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Trump, bir gazetecinin sorusu üzerine İdlib konusunda Erdoğan ile beraber çalıştıklarını ve neler yapılabileceğini görüştüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İdlib konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, uçağı Los Angeles'a hareket etmeden önce Joint Base Andrews Havalimanı'nda bir gazetecinin sorusu üzerine İdlib konusunda Erdoğan ile beraber çalıştıklarını ve neler yapılabileceğini görüştüklerini söyledi.

TRUMP, ERDOĞAN İLE İYİ İLİŞKİSİ OLDUĞUNU BELİRTTİ

Trump, "güçlü ve sert" bir lider olarak nitelendirdiği Erdoğan ile iyi ilişkisi olduğunu belirtti.

İdlib konusunda ABD ile Türkiye'nin yakın çalıştığını dile getiren Trump, "Erdoğan ile (İdlib konusunda) birlikte çalışıyoruz." dedi.

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Trump, Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." ifadesine yer verilmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri