Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Kahramanı Pendikli Sabri'yle Kucaklaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek üzere 15 Temmuz gecesi İstanbul'da sokağa çıkan ve Altunizade Kısıklı Caddesi'nde tankın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan Sabri Ünal'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kabulde, gazi Ünal'ın babası Ahmet Ünal ve annesi Emriye Ünal da hazır bulundu.

Ünal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece, Üsküdar'da art arda geçen 2 tankın önüne yatarak onları durdurmaya çalışmıştı.

Tedavisinin sürdüğü hastane odasında konuşan Ünal, şunları söylemişti:

"O gece Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım açıklamayı yapar yapmaz 3 dakika içinde kardeşlerimle birlikte evden çıktı. Ben Pendik'te oturuyorum, Pendik'ten yola çıktım. İlk önce Kartal Köprüsü'nde ilk eylememizi gerçekleştirebildik.

Komutanı çağırıp bu yaptıklarının tamamen hukuksuz olduğunu söyleyip askerlere anlattım. Komutan bana hakaret etti daha sonra, ben de komutana biber gazıyla karşılık verdim. Köprüye gitmeye çalıştım.

"TANKIN ORTA BOŞLUĞUNA YATTIM"

Üsküdar'a gece bir buçukta ulaşabildik. Bağlarbaşı'ndan yukarı doğru çıkıyordum elimde sadece 3 tane taş vardı. Elimdeki taşlarla tanka karşılık verdim, ilk tankın orta açıklığına yattım, ezilmedim. Ayağa kalktım ikinci tank geldi. Sağa kaçmaya çalıştım, kaçamayacağımı anlayınca tekrar tankın ortaya yattım"

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri