Crumble tarifi nedir? Nasıl yapılır? Kayısılı Crumble malzemeleri

Kayısılı Crumble tarifi ve yapılışı son günlerde en çok merak edilen tarifler arasında yer alıyor. Tatlı ve tuzlu olarak iki çeşidi bulunan Kayısılı Crumble damaklarınızda muhtelem bir tat bırakacak. Peki Masterchef Türkiye'de yarışmacılar tarafından yapılan ve şeflerin beğenisine sunulan kayısılı crumble nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir?

Kayısılı Crumble tarifi nedir? Birbirinden lezzetli meyvelerle bir çok çeşidi olan, tatlı ve tuzlu olarak da yapılabilen Kayısılı Crumble tarifi ve yapılışı dün akşam ekranlara gelen Masterchef Türkiye'nin ardından merak konusu oldu. Peki Crumble tarifi nedir? Nasıl yapılır? Kayısılı Crumble malzemeleri

Kayısılı Crumble Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
Alt kısım için:

12 adet kayısı
1 çorba kaşığı toz şeker

Kayısılı krambıl (Crumble) tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve iri olacak şekilde doğrayın.

Doğradığınız kayısıları fırın kabına yayın ve üzerine şeker serpin.

Üzeri için soğuk tereyağı ve diğer malzemeler bir kabın içine koyun ve parmak uçları ile malzemeleri birbirine yedirin.

Daha sonra iki elin arasında ufalanacak şekilde karıştırılır.

Hamur kum tanesi gibi olmalı.

Bu hamuru kayısıların üzerine paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri