Masterchef'teki çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı malzemeleri nelerdir?

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden Çökertme Kebabı dün akşam yayınlanan MasterChef programında yarışmacılara ter döktürdü. Bu lezzetli yemeğin tarifi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Ekranların sevilen yarışması MasterChef'te dün akşam Çökertme Kebabı yapıldı. Türk mutfağının enlezzetli yemeklerinden biri olan kebabı yapabilmek için yarışmacılar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Peki bu güzel yemeğin tarifi nedir? Tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 300 gram dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(pişirmek için)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı  ayçiçek yağı (kızartmak için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.

Nişastasının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika kadar bekletin.

Sudan çıkarıp güzelce süzdükten sonra yağda kızartın ve servis tabağına alın.

Yoğurdu su ile biraz seyreltin ve içine sarımsakları ilave edin.

Dilerseniz 1 veya 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyebilirsiniz.

Daha sonra sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine gezdirin.

İnceltilmiş ve bifteklik olarak doğranmış eti yüksek ateşte 5 dakika kadar kızartın.

Tavadan alınca ince ince doğrayın ve tekrar tavaya alıp kızgın yağda kavurun.

Üzerine de bir miktar baharat ve tereyağı ekleyin.

Kavrulunca patates ve yoğurdun üzerine yerleştirin.

Sıcak servis edilmesi tavsiye edilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri