Çoban Köfte nasıl yapılır? Çoban Köfte tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Çoban Köfte'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Çoban Köfte ise merak konusu oldu. Çoban Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Çoban Köfte tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Çoban Köfte’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Çoban Köfte nasıl pişirilir? Çoban Köfte için hangi malzemeler gerekli? Çoban Köfte nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Çoban Köfte malzemeleri ve Çoban Köfte tarifi...

ÇOBAN KÖFTE NASIL YAPILIR?

Köfte Harcı İçin Malzemeler

250 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy soğan
2 avuç galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sumak
1 tutam maydanoz
Tuz-karabiber

Sebze Harcı için Malzemeler

1 kabak
2 patlıcan
3-4 taze patates
3 domates
3 avuç arpacık soğanı
5-6 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Yapılışı:

Kabağın, patatesin, domatesin kabuklarını soyun. Patlıcanı alaca soyun. Hepsini kuşbaşı doğrayın. Arpacık soğanın ve sarımsakların kabuğunu soyup bütün bırakın. Sivri biberleri 1’er cm aralıklarla doğrayın.

Doğradığınız sebzeleri büyükçe bir kaba alın. Nane, kekik, kırmızı pul biber, tuz ve karbiberle baharatlandırın. Zeytinyağını ekleyip karıştırın. Sebzeler suyunu biraz salana kadar bekletin.

Bu arada köfte için kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyin, maydanozu ince kıyın ve kıymaya ekleyin. Kimyon, kekik, sumak, tuz, karabiber ile baharatlandırın. Galeta ununu ekleyip yice yoğurun. Küçük parçalar alıp mitete köfte şeklinde yuvarlayın.

Sebzeleri fırın torbasına yatay şekilde doldurun. Üzerine köfteleri serpiştirin.

Domates ve biber salçasını az suda eritip üzerlerine dökün. Torbanın ağzını klipsiyle kapatıp fırın kabınıza alın. Torbanın üzerine bir bıçak veya kürdan yardımıyla delikler açın.

180 derecede ısıtılmış fırında sebzeler kendi suyunda yumuşayıp köfteler kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri