Citroen'in yeni çıkardığı 6 bin euroluk elektrikli araçlar Türkiye’ye geldi!

Fransız otomobil devi Citroen Türkiye’ye yeni çıkardığı elektrikli aracını getirdi. Şehir içi ulaşım içim tasarlanan 2 kişilik otomobiller en fazla 50 km hıza çıkabiliyor ve Avrupa satış fiyatı 6 bin euro civarı.

Günümüzde bir çok otomotiv firması ulaşıma alternatif çözümler bulmaya çalışıyor. Bunların arasına eklenen son firma Citroen oldu. Şehir ulaşımına uygun biçimde tasarlanan 2 kişilik elektrikli araç Türkiye’ye geldi.

Yeni modelin ismi ‘Ami’, Fransızca ‘arkadaş’ anlamına geliyor. Kompakt bir yapıya sahip araç  4 tekerlekli olsa da motosikletlere alternatif olarak gösteriliyor.

KULLANIM YAŞ SINIRI FRANSA’DA 14, AVRUPA’DA 16

Aracın Fransa’daki kullanımında B sınıfı ehliyet gerekmiyor ve 14 yaşını doldurmuş olmak yeterli. Diğer Avrupa ülkelerinde ise yaş sınırı 16’ya yükseliyor. Türkiye’deki kullanımında hangi koşulların aranacağı ve ehliyet şartı olup olmayacağı henüz bilinmiyor.

EN FAZLA 50 KM HIZA ÇIKABİLİYOR

Ami %100 elektrikli bir araç ve çıkabildiği en yüksek hız 50 km/saat. Aracın içi mümkün olduğunca sade ve basit  tutulmuş. Bundaki amaç rahat ve kolay bir kullanım sunmak.

Menzili 70 kilometre olan Ami’nin 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryası bulunuyor.

3 SAAT İÇERİSİNDE ŞARJ OLUYOR

Ev tipi prizlerde sadece 3 saat içerisinde şarj oluyor. Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro.

Ami araçları ilk parti olarak Türkiye’ye geldi. Görseller sosyal medyada çokça paylaşıldı. Plaka tescillerinin yapıldığı görülen araçların öncelikle farklı bir proje için kullanılacağı öne sürüldü. Henüz üretimi sınırlı olan elektrik’li Ami’ler büyük olasılıkla araç paylaşım hizmetinde kullanılacak.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Teknoloji Haberleri