Cinsel arzuları şişme bebek, vibratör gidermenin hükmü nedir?

Dinimiz, kişilerin cinsel ihtiyaçlarının evlilik kurumu içinde ve meşru yollarla giderilmesini öngörmektedir. Kur’an-ı Kerim’de: “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.

(İsrâ, 17/32) “İnanan erkeklere söyle, gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler ve iffetlerini korusunlar; temiz ve erdemli kalmaları bakımından en uygun davranışları budur. (Ve) Şüphesiz Allah (c.c.) onların (iyi ya da kötü) işledikleri her şeyden haberdardır. Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar... ” (Nur, 24/30-31) buyurulmaktadır. Cinsel ihtiyacın giderilmesinin meşru yolu da evlenmektir. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Sizden evlenme çağına gelip de buna güç yetirenler evlensin, evlenmeye imkân bulamayanlar ise oruç tutsun” (Buhârî, Nikah, 2) buyurmuşlardır.
Cinsel duygusu baskın gelen ve bundan dolayı sıkıntıya düşecek, sağlığı etkilenecek veya zinaya düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak bekârlarla, eşiyle beraber olma imkânı bulamayan evlilerin alışkanlık haline getirmemeleri kaydıyla mastürbasyon yapmalarında zarurete binaen sakınca görmeyen âlimler vardır. (İbn Nüceym, el-Bahru’r-râik, II, 293; Buhûtî, Keşşâfu’l-kınâ, VI, 102; İbn Âbidîn, Reddü’l- muhtâr, II, 100-101). Ancak cinsel duygunun şişme bebek, vibratör vb. yöntemlerle tatmini yoluna gidilmesinin, meşru zaruret ölçüleri dışında kalacağından ve alışkanlık yapacağından caiz olduğu söylenemez.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Din Haberleri