Çiftlik Bank'ın Tosun'u Mehmet Aydın'ın Fikir Babası Mavrodi Hayatını Kaybetti

Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın fikir babası Sergey Mavrodi hayatını kaybetti. Tarihe adını dolandırdığı miilyonlaca insanla kazıyan Rus dolandırıcı 63 yaşındaki Mavrodi kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Sergey Mavrodi kimdir?

Sergey Mavrodi, SSCB çözüldükten hemen sonra umutsuz durumdaki halkı ilk "saadet zinciri" tuzağına düşürmesiyle adından söz ettirmişti. 1990'lı yılların başında Rusya'da milyonlarca kişiyi mağdur eden dolandırıcılık çetesinin lideri Sergey Mavrodi hayatını kaybetti. Türkrus sitesinde yer alan habere göre, 63 yaşındaki Mavrodi'nin kalp krizi sonucu öldüğü açıklandı.

ONLARCA KİŞİ İNTİHAR ETMİŞTİ

90'lı yıllarda on binlerce aileyi "Titan Saadet Zinciri" benzeri piramit dolandırıcılıkla mağdur eden Sergey Mavrodi, o günün şartlarında 1.5 milyar dolar dolandırmıştı. 4.5 yıl hapis yatan Mavrodi, serbest bırakıldıktan sonra yine aynı işle uğraşmıştı. "100 yatırana 1000" vaat eden Mavrodi'nin şirketi iflas ettiğinde, birikimlerini kaptıran onlarca kişi intihar etmişti.

TÜRKLER DE NASİBİNİ ALMIŞTI

Mavrodi 2011 yılında internet üzerinden kurduğu saadet zinciriyle yeniden gündeme gelmişti. Mavrodi'nin saadet zinciri MMM Türkiye'de de binlerce kişiyi mağdur etmişti.

Türkiye ise son zamanlarda, firari Mehmet Aydın'ın kurduğu Çiftlik Bank ve benzeri "saadet zinciri" organizasyonlarını konuşuyor.Çiftlik Bank firarisi Mehmet Aydın'ın fikir babası Mavrodi hayatını kaybetti.

SERGEY MAVRODİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR, NEDEN ÖLDÜ?

Sergey Mavrodi… Sadece Türkiye’de değil geçmişte başta Rusya’da olmak üzere milyonlarca insanı mağdur eden çok tanıdık bir isim. Rusya’yı matematik olimpiyatlarında temsil ederek dereceye giren piramit Mavrodi, 90’lı yıllarda Rusya’da milyonlarca kişiyi kandırarak saadet zinciri kurdu.

100 yatırana 1000 vaat eden Mavrodi, milyonlarca kişiden para topladı ancak bir süre sonra ödemeler durdu ve sistem battı. Rusya’da patlak veren borsa skandalı yüzünden milyonlarca kişi mağdur oldu. Ekonomik krizdeyken ellerindeki parayı dönemin borsa kralı Sergei Mavrodi’ye kaptıran halk hükümeti suçlamıştı. Dönemin Rusya Maliye Bakanı’nın, MMM’in kayıtlarını yetkili makamlara göstermediğini söylemesi üzerine, milyonlarca Rus vatandaşı paralarını alabilmek için bürolara hücum etmişti. Ancak MMM’in halkın parasını geri ödeyecek kaynakları olmadığı anlaşılmıştı.

Yüksek faiz vaadiyle halktan milyonlarca ruble toplayan MMM, topladığı paraları geri ödeyemedi ve Sergei Mavrodi’nin villasını komandolar bastı. 1994 yılında o dönem bankerlik şirketi olarak anılan MMM’in Başkanı olan Sergey Mavrodi, vergi kaçırmak suçundan hapse girmişti. Yaklaşık iki ay tutuklu kalan Mavrodi serbest bırakılmıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri