Cezayir'de Askeri Uçak Düştü : Çok Sayıda Ölü Var

Cezayir'de askeri uçak düştü. İlk belirlemelere göre 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.Cezayir'in Bufarik bölgesinde askeri uçak düştü. Cezayir gazeteleri uçakta en az 200 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Cezayir'de askeri uçak düştü. İlk belirlemelere göre 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Uçakta en az 200 askerin bulunduğu bildiriliyor. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildiği belirtilirken, olayın Cezayir tarihindeki en büyük askerî uçak kazası olduğuna vurgu yapıldı. Kaza nedeniyle Boufarik-Blida karayolu trafiğe kapatıldı.

Cezayir'in askeri uçağı, ülkenin kuzeyindeki Blida vilayetinde yer alan  Boufarik Havalimanı yakınlarında bir araziye düştü.

Rus yapımı İlyushin modeli uçakta ilk belirlemelere göre, çoğu askeri personel 105 ölü vardı. Saatler sonra Cezayir devlet televizyonu, 257 kişinin öldüğünü duyurdu.

Cezayir’deki iktidar partisi, uçaktaki 26 kişinin, çoğu Fas’ın kontrolündeki Batı Sahra’nın tam bağımsızlığı için mücadele eden Polisario hareketinden olduğunu duyurdu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri