Çevre Köyü Etkinliği Bugün Sona Eriyor

Dünya Çevre Günü için Gazipaşa’da hazırlanan Çevre Köyü etkinliği bugün sona eriyor.

Dünya Çevre Günü için Gazipaşa’da hazırlanan Çevre Köyü etkinliği bugün sona eriyor. Köyde tamamen atıklardan yapılan cam ağaç, lastik at gibi ürünlerin yanı sıra vatandaşların meraklı gözlerle incelediği Çevreci Robot da yer alıyor.  

Pendik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çevreci Köy’e vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Güllübağlar’daki Atık Getirme Merkezi’ndeki atıklardan imal edilen Çevreci Köy’de cam şişelerden ağaç; CD, pil ve kapaklardan ev; plastik şişelerden kulübe gibi ürünler yer alıyor. Belediyenin yanı sıra ÇEVKO, TAP Derneği ve Akademi Çevre gibi çevreci kurum ve kuruluşlar işbirliğiyle Gazipaşa’da hazırlanan Çevreci Köy bugün sona eriyor.

Meraklı gözlerle inceliyorlar

Çevreci Köy’de en çok ilgiyi “Çevreci Robot” çekiyor. Üzerindeki ekran haricinde tamamen atıklardan imal edilen robot, çevre konusunda sunum yapıp sesli olarak bilgi veriyor. Hareket de edebilen robot çocuklar kadar yetişkinlerin de büyük ilgisini çekiyor. Öte yandan adeta mini bir park haline getirilen Çevreci Köy’de çocukların ilgisini çeken bir diğer atık ürün ise araba lastiklerinden yapılan “at”... Gerçek boyutunda imal edilen ata binen çocuklar hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri