Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Çerkez tavuğu tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Çerkez tavuğu '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Çerkez tavuğu ise merak konusu oldu. Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Çerkez tavuğu İşte tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Çerkez tavuğu '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Portakallı Kereviz ise merak konusu oldu. Çerkez tavuğu nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Çerkez tavuğu tarifi...

Çerkez tavuğu, kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

MALZEMELER

    500 gr tavuk göğüs eti
    1 soğan
    1 havuç
    2 diş karanfil
    4~5 dal maydanoz

Tarator için

    4 dilim bayat ekmek içi
    3 su bardağı ceviz içi
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    3 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

Üzeri için

    Pul biber
    3~4 tatlı kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Soğanı soyup dörde bölün. Havucu soyup dilimleyin. Tavuk eti, soğan, havuç, karanfil ve maydanozu tencereye alıp az suyla tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilındıktan sonra tavuk etlerini çok ince didikleyin.

Ekmek içlerini ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içleri, tavuk suyu, pul biber, karabiber, sarımsak ve ayçiçeğiyağını robota alıp karıştırın. Ceviz içlerini ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin.

Tavuk parçalarını bir kaba alıp taratoru ilave edin. Sosla tavuğu iyice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün. Pulbiber serpin, maydanozla süsleyin. Servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri