Buzlanmaya Gps İle Takip

Pendik Afet Koordinasyon Merkezi’nde kurulan GPS sistemiyle ilçe genelinde kar ve buzlanmayla mücadele çalışmaları günün 24 saati takip edilerek, ekipler en kısa sürede müdahale gereken yerlere yönlendiriliyor.

Pendik Belediyesi Fen İşleri ekipleri, yoğunlaşan kar yağışına karşı günün 24 saati yoğun bir şekilde etkin mücadele sürdürüyor.  İlçe genelini 7 ayrı bölgeye ayırarak her bölgede ayrı ekiplerle çalışan Belediye, toplamda 7 kar küreme ve tuzlama aracı ve 7 iş makinesi; gece ise 7 ekip, 6 kar küreme ve tuzlama aracı ve 4 iş makinesi ile ilçe genelinde yol ve sokakları ulaşıma açık tutmak için uğraş veriyor.  Karlar altındaki yollar önce araçlarla kazınırken ardından buzlanmaya karşı tuzlama  yapılıyor.

Ekipler GPS ile yönlendiriliyor

Kar ve buzlanmaya karşı mücadele Afet Koordinasyon Merkezi’nde kurulan GPS sistemiyle gece gündüz an be an takip ediliyor. GPS sistemi ile ekiplerin hangi noktalarda çalıştıkları merkezden anlık takip edilirken, koordinasyon merkezinde vatandaşlardan gelen ihbarları alan çağrı merkezi sorumlusu da 24 saat görev başında.  Böylece ekipler en kısa sürede karla kapanan buzlanan yolları açmaya, yolda mahsur kalan araçları kurtarmaya yetişiyor. Her bölgede daha önceden belirlenmiş trafik yoğunluğu daha fazla olan cadde ve sokaklar temizlenirken, yoğun kar altında kalan sokaklar da 35 elle tuzlama ekibi tarafından kürenerek ve tuzlanarak açılıyor

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri