Bursa'da abisini kalbinden bıçaklayan Ramazan Tuna'dan flaş sözler

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 yıl önce abisi Kenan Tuna’yı(45) kalbinden bıçaklayarak öldüren Ramazan Tuna'nın(42) dün karar duruşması görüldü. "Bu kişi ölmeyi hak etti. Ben de vurdum, pişman değilim." sözlerini sarfeden Ramazan Tuna 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa Mudanya'da 2 yıl önce işlenen bir cinayetle ilgili karar duruşması görüldü.

Olay, Mudanya ilçesinde 2 yıl önce meydana geldi. Vatandaşlar, İpar Caddesi üzerinde kanlar içinde yatan Kenan Tuna'yı ambulans çağırdı. Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tuna, kan kaybından hayatını kaybetti.

Açılan soruşturmada polis, Kenan Tuna'yı kardeşi Ramazan Tuna’nın bıçakladığını belirledi. Ramazan Tuna, evinde yakalandıktan sonra tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

BU KİŞİ ÖLMEYİ HAK ETTİ

Hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'üstsoydan akrabayı öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açılan Ramazan Tuna, dün görülen karar duruşmasında daha önce verdiği “Olay günü cinsel içerikli sözler söyledi.

Kendimi kaybetmişim. Ağabeyimi öldürüp öldürmek istemediğimi tam hatırlamıyorum.

Bu kişi ölmeyi hak etti. Ben de vurdum, pişman değilim. Bazı şeyleri sonradan hatırlayınca kızıyorum. Bazen pişmanlık duyuyorum” ifadesini tekrarladı.

İHİ HAL VE HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI

Tutuklu sanık son sözünde ise, "Beni kardeş gibi görmüyordu. Tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, Ramazan Tuna'nın, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu’ndan alınan raporunda, akıl sağlığının yerinde olduğunun bildirildiğini kaydetti.

Suruşma savcısı da sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Duruşma sonunda mahkeme, Ramazan Tuna'yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından da cezayı iyi hal ve haksız tahrik indirimi uygulayarak, 17 yıl 6 aya indirdi.

Tutukluluk halinin devamına karar verilen Tuna, cezaevine geri gönderildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri