Bu Eserlerin Eşi Benzeri Yok

Bugüne kadar çok sayıda tiyatro, dizi ve film müziği yapan sanatçı Ali Otyam’ın, “Çeşm-i Dil” adlı sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bugüne kadar çok sayıda tiyatro, dizi ve film müziği yapan sanatçı Ali Otyam’ın, “Çeşm-i Dil” adlı sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Taş ve tahtaların tabiat şartlarıyla şekil almış olması nedeniyle eserlerin bir kopyasını yapmak mümkün olmuyor.

Doğadan elde ettiği tahta ve taşları birleştirerek farklı anlamlar yükleyen sanatçının eserleri sanatseverlerin beğenisine  sunuldu.  Uzun yıllar süren çalışmalar sonucu eserlerini bir araya getiren Ali Otyam’ın sergisinde dikkat çekenler arasında Hz. Ali’nin Zülfikar kılıcını tasvir eden eser ile Hz. Mevlana’nın sarığı da yer aldı. Bakmak ile görmek arasındaki farkı da ortaya koyan sergiye Pendiklilerin ilgisi büyük oldu.  Bazı uzmanlarca “Görsel Tasavvuf” olarak nitelendirilen serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin,  bugüne kadar bir çok  klasik sergiye ev sahipliği yaptıklarını, ancak içlerinde en ilginç olanlardan birinin de  “Çeşm-i Dil” olduğunu söyledi. Mütevazi tavırlarıyla dikkat çeken sanatçı Ali Otyam ise açılış töreninin ardından konuklara eserlerini tanıttı.

28 Şubat’a kadar açık kalacak sergi Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde görülebilecek.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri