Bolu Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Bolu kebabı tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Bolu Kebabı yapacak. Gelinlerin yapacağı Bolu Kebabı ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 17 Şubat Pazartesi yemek tarifi.

Bolu Kebabı malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Bolu Kebabı nasıl yapılır? İşte günün yemeği ve tarifi..

Bolu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 400 gram kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet kurusoğan
  • 7-8 tane mantar
  •  1. 5 su bardağı rende domates
  •  1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz karabiber

Bolu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları sapları üstünde kalacak şekilde boyuna ikiye bölün.
  • İçlerini tuzlayıp bir iki dakika bekleyin .
  • Yıkayıp kurutun kızgın yağda kızartın .
  • Kızarttıktan sonra iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın küçük küçük doğrayın.
  • Kuşbaşı etlerimizi bir tencerede suyunu çekene kadar kavurun .
  • Küp küp doğradığımız mantarları soğanı ve patlıcanın içini ekleyip pişirelim.
  • Domates rendesi , domates salçası ,tuz ,baharatları ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
  • Hazırladığımız bu iç harcı içini boşalttığımız patlıcanların içine dolduralım.
  • Üzerine kaşar rendesi serpip 180 derece fırında kaşar eriyene ve kızarana kadar pişirin.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri