Böcek Avcılarıyla Güvenli Yaz

Pendik Belediyesi, şehirdeki tüm boş arazileri, piknik alanlarını, park ve bahçeleri herhangi bir olumsuz vakanın meydana gelmemesi için böceklerden arındırmak üzere köşe bucak ilaçlıyor.

Pendik Belediyesi, şehirdeki tüm boş arazileri, piknik alanlarını, park ve bahçeleri herhangi bir olumsuz vakanın meydana gelmemesi için böceklerden arındırmak üzere köşe bucak ilaçlıyor.  Ekipler, vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiriyor. 

Halk sağlığını korumak ve özellikle ortak kullanım alanlarını güvenli hale getirmek üzere çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi, zararlı böceklerle de etkin mücadele programı yürütüyor.  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, boş alanları yabani ot ve çalılardan temizlerken, aynı zamanda halka açık tüm alanlarda ilaçlama programı da gerçekleştiriyor.  Ekipler, açık alanlarda oynayan çocukların herhangi bir hastalık kapmaması ve kene vakası yaşanmaması için ilçedeki boş arazileri, piknik alanlarını, park ve bahçeleri tedbir amaçlı ilaçlıyor. Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ekipler, sokaklardaki fare, kene ve haşaratlara karşı da ilaçlama yapıyor. 

3 gruba ayrılan ekipler ilk etapta haftada yaklaşık 150 litrelik halk sağlığı ilacı (Hyalomma spp) kullanıyor. Pendik Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından bu uygulama yaz boyunca devam edecek.  

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri