Birleşik Arap Emirlikleri'nin Nüfusu ve Yüzölçümü Kaçtır? Birleşik Arap Emirlikleri'nin Haritadaki yeri, Konumu Nedir?

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Nüfusu, Yüzölçümü, Dünya Nüfus sıralamasındaki yeri, haritadaki konumu, Müslüman Nüfusunun olup olmadığı merak edilen konular arasında yer almakta ve araştırılmaktadır. Haberimizden Birleşik Arap Emirlikleri'nin Nüfusu, Yüzölçümü, Dünya Nüfus sıralamasındaki yeri hakkında sizleri bilgilendirecek özet bilgilere ulaşabilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri veya kısa kullanımıyla BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadası'nın güneydoğusunda bulunan, Umman ve Suudi Arabistan'la komşu olan ülke. BAE, Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn adlı yedi emirlikten oluşmaktadır.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Nüfusu Kaç Kişidir?

Birleşik Arap Emirlikleri 8264070 Kişilik nüfusa sahiptir ve Dünya'daki tüm ülkeler arasında nüfus sıralamasında 97. sırada yer almaktadır. Dünya Nüfusuna oranının % 0,0011 olduğu görülmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Müslüman Nüfus sayısı 3,504,000 kişidir. Müslüman Nüfus Yüzdesi 76,2 olarak rakamlara yansımıştır.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yüzölçümü Kaçtır?

Yüz ölçümü, bir yerin alanını belirten terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda  Birleşik Arap Emirlikleri'nin yüz ölçümü 71014  km² olarak kayıtlara geçmiştir. Yüz ölçümü hesaplarken şehirlerin sınırları içerisinde kalan arazi ve topraklara bakılmaktadır.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Karasal ve Su Yüzölçümü Kaçtır?

Su Alanı: 0  km²    Karasal Alan : 83600 km²

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Haritadaki Yeri / Konumu

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Hayat ve Yaşam Haberleri