BİLSEM sınav giriş belgesi 2020 nasıl alınır? BİLSEM sınav yerleri belli oldu mu?

BİLSEM sınav giriş belgesi 2020 nasıl alınır? Sınav giriş belgesi sorgulama MEB e-okul nasıl yapılır? BİLSEM sınav yerleri belli oldu mu? Açıklandı mı? soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaktadır. Biz de sizler için bu merak edilenleri sizler için derledik. İşte detaylar...

BİLSEM sınavına girecek olanlar internette araştırma yapmaya başladı. Peki BİLSEM sınav giriş belgesi 2020 nasıl alınır? Sınav giriş belgesi sorgulama MEB e-okul nasıl yapılır? BİLSEM sınav yerleri belli oldu mu? Açıklandı mı? Tüm merak edilenler haberimizde...

BİLSEM SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

BİLSEM sınav yerleri henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmadı. BİLSEM sınav giriş belgeleri MEB'in e okul giriş ekranı üzerinden sorgulanabilecek. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

BİLSEM sınav yerleri açıklandığı zaman aşağıdaki bağlantıda yer alacak.

BİLSEM SINAV YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BİLSEM SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

BİLSEM grup tarama sınavlarının tarihi, 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında olacak. Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan tarihinde açıklanacak.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bireysel değerlendirme sınavı ise 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 4 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM'E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM PUAN HESAPLAMA NASILDIR?

BİLSEM’de her soru 10 puan olmak suretiyle uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilmektedir. 1. sınıf öğrencilerinde genel zihinsel yetenek alanı için 330, 2. sınıflar için zihinsel yetenek alanı için 380 taban puan olarak tespit edilmiştir. Resim ve müzik yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanmış öğrenciler ise Bilim ve Sanat Merkezleri’ne yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden tespit edilir. 1. sınıf müzik ve resim yetenek alanı için taban puan 300, 2. sınıf müzik ve resim yetenek alanı için taban puan 340 olarak belirlenmiştir.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR 2020?

Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarının her biri için ayrı ayrı yapılacaktır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt olmaya hak kazanacaktır.

BİLSEM GRUP TARAMA SINAVINDA NE SORULUR?

Tablet üzerinde uygulanan bu sınavda bir çok kategoriden sorular sorulur. Bu soruların benzerlerini www.bilsemonline.com da görebilecek ve sınava hazırlanabileceksiniz.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

BİLSEM'lere öğrenci tanılama ve seçme işlemleri üç aşamada yapılır. Bu süreçte, belirtilen sınıf düzeylerinde eğitim gören öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre gözlem formlarının doldurularak aday gösterilmesi, aday gösterilen öğrencilerin tablet bilgisayar ile grup tarama uygulamasına alınması ve grup tarama uygulaması sonucunda barajı geçen öğrencilerin yetenek alanlarına göre (genel zihinsel yetenek, resim, müzik) bireysel değerlendirmeye alınması aşamaları yer alır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Eğitim Haberleri