Bardak Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Bardak Kebabı tarifi

Kanal D'nin ilgiyle izlenen Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Tavuklu tokmak köftesi ile Bardak kebabı yapacak. Peki bardak kebabı nasıl yapılır? malzemeleri neler? Detaylar haberimizde..

Bardak Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kıyasıya yarışan gelinler Bardak Kebabı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Bardak Kebabının tarifi..

Bardak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yeşil biber
  • 2 adet domates (Evde yaptığımız domates sosu kullandım)
  • 4-6 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kekin
  • Sıvı yağ

Bardak Kebabı Tarifi Yapılışı

-Soğanın kabukları soyulup küp küp doğranır. Tavada biraz sotelenir.
-Sonra kuşbaşılık etler eklenir biraz sotelenir.
-Sırasıyla biber ve daha sonra domates eklenir suyu çekene kadar işlem devam eder.
-Baharatlar eklenerek işlem tamamlanır.
-Sotelenen etler istediğiniz şekildeki bardaklara paylaştırılır.
-Bardakların ağız kısmına kare şeklinde kesilen yağlı kağıt konulur ve üstüne de milföy hamuru yerleştirilir.
-Çok kabamaması için ortasına kürdan ile delikler açılır ve yumurta sarısı sürülerek 190 derecedeki ısınan --fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
-Pişirme islemi bittikten sonra yağlı kağıt aradan alınarak milföyün içine  bardak ters çevirilerek servis edilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri