Bakan Murat Kurum kentsel dönüşüm kapsamında Üsküdar'ı ziyaret etti

Yapımı devam eden Kirazlıtepe dönüşüm bölgesini Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyarette bulundu. Üsküdar Kirazlıtepe konutları ve şantiye alanında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, biten konutlarda örnek daireleri gezerek hak sahipleriyle sohbet etti.

500 konutun inşasına hızla devam edilen Kirazlıtepe dönüşüm bölgesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşliğinde konutları ve şantiye alanını gezdi ve projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Türkmen, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile beraber Kirazlıtepe dönüşüm alanındayız. ilk etaptaki 500 konutu 2020’nin yaz aylarında tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kalan 1400 konutluk 2. etap ile birlikte Esentepe Camii, ilkokul ve sağlık tesisi inşaatı başlıyor.” diye belirtti.

Projenin kentsel dönüşüm konusunda İstanbul’da örnek olduğunu belirten Kurum, “Üsküdar Belediyesi ile yürüttüğümüz bir kentsel dönüşüm projesi. 2019 yılı içerisinde Bakanlık olarak 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Bunların 25 bini İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’a baktığımızda Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi de bu dönüşüm projelerinden biri.” şeklinde konuştu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri