Bakan Koca'dan muhalefete yerli aşı TURKOVAC tepkisi: Sevinmenizi beklerdim ama anlıyorum ki üzülüyorsunuz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı TURKOVAC'ın Acil Kullanım Onayı alabilmesi için müracaat yapıldığını açıkladı. Bunun üzerine CHP'li Bekaroğlu'nun ardından diğer partililerinden ses yükselince konuşan Bakan Koca, " Değerli hazirun bugün sevinmenizi beklerdim ama anlıyorum ki üzülüyorsunuz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunum öncesi Kovid-19'a karşı geliştiren yerli aşı TURKOVAC hakkında bilgi verdi. 

Bakan Koca, "Konuşmama başlamadan önce milletimiz için önemli bir müjdeyi vermek isterim. Yerli COVID-19 inaktif aşımız Turkovac bugün itibarıyla Acil Kullanım Onayına müracaat etmiştir. Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanlarınca geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. 

CHPLİLER MÜJDEYE KARŞI SES YÜKSELTTİ

Bakan Koca'nın ifadelerinin ardından CHP'li komisyon üyelerinden İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "1800'lerden beri aşı yapıyoruz" dedi.

BAKAN KOCA: SEVİNMENİZİ BEKLERDİM

Bunun üzerine Bakan Koca, tekrar söz alarak," Türkiye ve Türkiye'deki bilim insanlarına güvenin. Değerli hazirun bugün sevinmenizi beklerdim ama anlıyorum ki üzülüyorsunuz.” diyerek tepki gösterdi. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri