Bakan Koca, Çin aşısı ile ilgili iddialara son noktayı koydu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada muhalefetin eleştirilerine Akif'in şiiriyle yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada muhalefetin eleştirilerine Akif'in şiiriyle yanıt verdi.

Çin ile anlaşmanın 100 milyon değil 50 milyon yapıldığı iddialarına iliişkin açıklamada bulunan Bakan Koca, Çin ile yapılan anlaşmanın sadece ilk bölümünü esas alarak bir karalama kampanyası başlatıldığını dile getirerek  Çin ile 2 seferde toplamda 100 milyon doza karşılık gelen bir anlaşma imzaladıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Usülsüz belge elde etme hastalığına yakalanmış birileri çıkıp Çin ile anlaşma 50 milyon yapıldı, 100 değil diyor. Anlaşılan, Çin ile yapılan anlaşmanın sadece ilk bölümünü esas alarak bir karalama kampanyası başlatmışlar. Çin ile 2 seferde toplamda 100 milyon doza karşılık gelen bir anlaşma imzaladık.

Bugün Çin'den aşı gelecekti, enrede diye soranlar, dün, Çin ile ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin.

Yalan dipsiz bir kuyudur ve sahibini o kuyunun dibine er ya da geç gönderir. Hakikat ise güneş gibidir; ne kadar saklanmak istense de pırıl pırıl aydınlatır.

Bugün mücadele bütünlüğü açısından susuyor olmamız edebimizdendir.

Akif’in dediği gibi, Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?

Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum!"

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Sağlık Haberleri