Bakan Dönmez müjdeyi verdi: Bor katkılı el dezenfektanının seri üretimi başlıyor

Son dakika bilgisine göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı dezenfektanların hayli talep görmesi ve fiyatlarının vatandaşın cebini yakmasına ilişkin, "Ar-Ge çalışmasını tamamladığımız bor katkılı el dezenfektanının seri üretimine başlıyoruz." diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 önlemleri kapsamında enerjide kesintisiz hizmet için atılan adımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a arz ettiklerini belirtti.

Bakan Dönmez, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Ar-Ge çalışmasını tamamladığımız bor katkılı el dezenfektanının seri üretimine başlıyoruz. En kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNMALIDIR?

DSÖ'nün çeşitli hastalıklara maruz kalmayı ve bulaşmayı azaltmaya yönelik standart önerileri, el ve solunum hijyeni ve güvenli gıda uygulamalarıdır. Şu anda 2019-nCoV enfeksiyonunu önleyecek bir aşı mevcut değildir. Enfeksiyonu önlemenin en iyi yolu bu virüse maruz kalmaktan kaçınmaktır. Solunum yolu ile yayılan virüslerden korunmak için aşağıda yer alan önleyici tedbirlerin her zaman uygulanması tavsiye edilmektedir:

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri