Bağdat Yönetimi Kuzey Irak'a Uçuş Yasağını Kaldırdı

Bağdat yönetimi Kuzey Irak hava limanlarına yasağını kaldırdı. Kuzey Irak hava alanları İçişleri Federal Bakanlığı'na bağlı olacak.

Bağdat yönetimi Kuzey Irak hava limanlarına yasağını kaldırdı. Kuzey Irak hava alanları İçişleri Federal Bakanlığı'na bağlı olacak. Irak'ta, Erbil yönetimiyle tartışma konularından biri olan havalimanlarında çözüme ulaşıldı.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne uyguladığı uluslararası uçuş yasağını kaldırdığını açıkladı. İbadi, havalimanlarının Irak İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstereceğini söyledi.

31 MAYIS'A KADAR İPTAL EDİLMİŞTİ

Kürdistan Bölgesi'ndeki havalimanlarıyla ilgili uçuş yasağının 31 Mayıs'a kadar uzatıldığı bildirildi. Rûdaw'a konuşan Uluslararası Erbil Havalimanı Müdürü Telar Faik, “Kürdistan Bölgesi'nde bulunan havalimanlarıyla ilgili uluslararası uçuş yasağı 31 Mayıs'a kadar uzatıldı” dedi. Bağdat, 25 Eylül 2017'de Kürdistan Bölgesi'ne yapılan referandumdan sonra Kürdistan Bölgesi'ne karşı bir takım yaptırım kararı aldı.

Yaptırımlar kapsmaında Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarında uluslararası uçuşlar durduruldu.

Sorunların çözümü için Erbil ile Bağdat arasında görüşmeler devam ediyor. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Irak Anayasası'na göre sorunların çözümü için ciddi diyaloğa haızır olduğunu defalarca yineledi

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri