Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine saldırı! Dışişleri Bakanlığından sert açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı lanetledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Geçmişte benzer saldırılara maruz kalmış olan Türkiye, Azerbaycan halkının acısını derinden paylaşmaktadır" denildi.

Azerbaycan'ın İran başkenti Tahran'da bulunan büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi. Olayda büyükelçiliğin güvenlik müdürü hayatını kaybederken olayı önlemeye çalışan 2 personel ise yaralandı.

Olayın ardından Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırı lanetlenirken İran hükümetine gerekli önlemlerin alınması konusunda çağrı yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne bu sabah düzenlenen silahlı saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırıda hayatını kaybeden Büyükelçilik personeline Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Geçmişte benzer saldırılara maruz kalmış olan Türkiye, Azerbaycan halkının acısını derinden paylaşmaktadır.

Bu alçak saldırının sorumlularının derhal bulunarak adalete teslim edilmeleri ve tekrarının yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır.

Kardeş Azerbaycan asla yalnız değildir. Azerbaycan’a desteğimiz her zaman olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz devam edecektir."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri