Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı: 10 Ermeni askeri öldürüldü

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarının ardından iki ülke arasındaki çatışmalar sürerken bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda 10 Ermeni askeri öldürüldü, 1 tank ve 1 askeri araç imha edildi.

Ermenistan'ın geçtiğimiz pazar günü Azerbaycanlı vatandaşlara ve sınır hattındaki mevzilere havan ve top atışlarıyla saldırı düzenlemesinin ardından Azerbaycan ordusunun başlattığı harekat sürüyor. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermeni güçlerinin Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter yönlerinde kaybettikleri mevzileri geri almak için saldırı girişiminde bulunduğu Ermeni  Ermeni güçlerinin saldırılarını önlediği kaydedildi. 

Açıklamada, gece çatışmalarında Ermeni güçlerinin Ağdere yönündeki Madagiz bölgesinden hareket eden zırhlı araç konvoyu ve onlara destek veren topçu bataryasının Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı unsurlar ve kara birlikleri tarafından imha edildiği duyuruldu.

1 TANK, 1 ARAÇ İMHA EDİLDİ

Fuzuli-Cebrail yönünde de sabah saatlerinde Ermenilere ait 1 tank ve 1 aracın imha edildi, yaklaşık 10 askerin etkisiz hale getirildi. Açıklamada, şiddetli çatışmaların devam ettiği, Ermeni güçlerinin ağır kayıplar vererek geri çekilmeye zorlandığı kaydedildi.

FUZULİ KENTİNİ KURTARMAK İÇİN OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Bakanlığın bir diğer açıklamasında da Fuzuli kentinin Ermeni güçlerinden temizlenmesi için başlatılan operasyonun sürdüğü kaydedildi. Ayrıca sabah saatlerinde Ermenistan ordusuna ait 4 tankın daha imha edildiği bilgisi verildi.

Ayrıca, Ermenistan ordusunun Daşkesen ilini top atışına tuttuğu bildirilen başka bir açıklamada ise Azerbaycan ordusunun önlem için karşılık vereceği belirtildi. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Dünya Haberleri