Avrupa'da doğalgaz krizi! Fiyatlar 2 bin doların üzerine çıktı!

Avrupa'da doğalgaz krizi yaşanıyor. Rusya'nın Ukrayna'daki özel askeri operasyonu sonrası uygulanan yaptırımlar sonucunda ciddi şekilde artan Avrupa'daki doğalgaz fiyatları, 9 Mart'tan beri ilk kez 2 bin doların üzerine çıktığı görüldü.

0İngiliz Express gazetesi, Rus Gazprom şirketinin Kuzey Akım doğalgaz boru hattı üzerinden günlük sevkiyatın 33 milyon metreküpe düşeceği açıklamasının ardından Avrupa’da panik başladığını açıkladı.

BAKANLIK PROVOKASYONLARA KARŞI UYARDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna yönetimini, Avrupa’nın en büyüğü olan Zaporijya Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) yönelik provokasyonlara karşı uyardı ve bu provokasyonların, sonuçları Ukrayna sınırları dışına taşacak nükleer kazaya yol açabileceğini belirtti.

TAHIL SEVKİYATI 1 MİLYAR DOLAR GELİR SAĞLAYACAK

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mihail Fedorov, 7.1 milyon dolar değerinde İHA alımını öngören anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov, limanların açılmasının ve Ukrayna’dan tahıl sevkiyatı için koridor oluşturulmasının Ukrayna'nın ayda en az 1 milyar dolar gelir elde etmesini sağlayacağını açıklamalarına ekledi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Dünya Haberleri