Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nden ilk kareler geldi! Liderlerin toplu fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan da yer aldı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'nun öncülük ederek AB üyesi olan ve olmayan 43 ülkenin liderlerini bir araya getirdiği Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin ilk oturumu için toplanıldı. Zirve öncesi basın mensuplarına poz veren liderler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vardı.

Avrupa Birliği üyesi olan ve olmayan 43 ülkenin lideri, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi ile Çekya'nın başkenti Prag'da bir araya geldi. Topluluğun bir araya gelmesine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron öncülük etti.

İLHAM ALİYEV İLE YAN YANA POZ

Zirvede Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkeler arasında Türkiye de dahil olmak üzere Arnavutluk, İngiltere, Sırbistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İzlanda, Kosova, Lihtenştayn, Moldova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Norveç, Sırbistan ve İsviçre yer aldı. Topluluğun açılış oturumu öncesi liderler toplu fotoğraf çektirdi. O fotoğrafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yan yana poz verdi.

ZELENSKY'NİN DE VİDEO KONFERANS İLE KATILACAĞI AKTARILDI

Barış, güvenlik, küresel ekonomi, iklim ve enerji krizlerinin konuşulacağı zirvenin ilk oturumuna Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin de başkent Kiev'den görüntülü görüşme ile katılacağı aktarıldı.

43 ülkenin liderleri arasında iş birliği ve fikir alışverişi gerçekleştirilecek olan zirvenin ikinci oturumunun 6 ay içerisinde Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkede düzenlenmesi bekleniyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

İstanbul'da pes dedirten olay! Sokak röportajı yapan gençleri tehdit etti, ortalık karıştı!
Son dakika | Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görevleri tebliğ etti! Metin Feyzioğlu büyükelçi oldu
Eski günler çabuk unutuldu! Abdullah Gül, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine destek çıktı: "Kemal beyi tebrik etmek gerekir"

Gündem Haberleri