Asırlardır devam ediyor! Meksika'da yaşayan belediye başkanı timsahla evlendi!

Meksika'nın San Pedro Huamelula şehri Belediye Başkanı Victor Hugo Sousa, bolluk ve bereket getirmesi için timsahla evlendi.

Meksika'da asırlardır deva eden geleenek görenleri hayrete düşürüyor. Bolluk ve bereket getirfiği için yııllardır devam eden timsahla evlenme programına Meksika'da bir kasabada görev yapan belediye başkanı da katıldı. Timsahla evlenen belediye başkanının düğününde renkli anlar kaydedildi.

TİMSAHA GELİNLİK GİYDİRİLDİ

Timsahla evlenen belediye başkanının nikahı kabile lideri tarafından kıyıldıktan sonra haşk ve belediye başkanı gece boyunca kutlamalar yaptı. Timsaha da gelin olduğu için beyaz bir tül giydirldiği kameralara yansırken, başkan Victor Hugo Sousa da tören boyunca tedbir amaçlı bantladığı timsahın ağzını gece boyunca öptü.

SÖMÜRGEDEN KURTULAN KABİLELER ARASINDA GELENEKSEL ADET

İspanya sömürgesinden önce Oaxaca eyaletinde yaşayan Chontal ve Huave kabilelerine kadar dayanan adet bolluk ve bereket getirmesi için sürdürüldüğü öğrenilirken, belediye başkanı Victor Hugo Sousa yapılan bu düğün için "Doğadan yeterince yağmur, yeterince yiyecek ve nehirlerimize balık vermesini istiyoruz" şeklinde konuşutu.

Doğayı temsil ettiği ve kutsal prenses olarak anılan timsahın Yerel liderle evlenmesi de insan ve kutsal doğa arasında bağ kurulması olarak kabul ediliyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Dünya Haberleri