Asgari ücret 2022 açıklandı mı? Asgari ücret ne kadar oldu, kaç TL, kaç para?

Asgari ücret için nefesler tutuldu, rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki, "Asgari ücret 2022 açıklandı mı? Asgari ücret ne kadar oldu, kaç TL, kaç para?" soru başlıklarını da beraberinde getirdi. İşte tüm detaylar...

Son günlerde vatandaşın tek gündemi olan asgari ücrete ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun rakamları kamuoyuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki, Asgari ücret 2022 açıklandı mı? Asgari ücret ne kadar oldu, kaç TL, kaç para? İşte merak edilen tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET 2022 AÇIKLANDI MI? ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU, KAÇ TL, KAÇ PARA?

Milyonlarca çalışanı ve ailesini yakından ilgilendiren asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, taraflar bugün, 4'üncü kez bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret rakamını kamuoyuna sundu.

16 Aralık 2021 saat 11.00'da gerçekleşecek olan toplantının ardından, merakla beklenen rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna sundu.

Belirlenen asgari ücret rakamı, 4253,40  TL oldu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Kulislerdeki son rakamın 4070 ila 4090 lira arasında olacağı belirtiliyor. Net rakamların bugün akşam saatlerine doğru açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Abdulkadir Selvi'nin "Asgari ücretin 4 bin 20 veya 4 bin 70 olacağı yönünde duyumlar aldım" demesinin ardından, gözler  Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun açıklayacağı karara çevrildi.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret için belirlenen rakamı açıkladı. Asgari ücret 2022 yılı itibarıyla 4253,40 TL oldu.

PRİMDE İNDİRİM TALEBİ

İşçi ve işveren temsilcileri çalışanın eline geçen net ücretin artması için sosyal güvenlik primi işçi payında indirim yapılmasını, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını talep ediyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Finans Haberleri