Aralık ayı emeklilere yarayacak

Emekli için Aralık ayı kazanç ayı olacak. Emeklilerin ceplerini rahatlatacak 5 talep, toplu sözleşme masasının ardından KPDK'ya taşınacak. Aile yardımı, intibak, tesislerde indirim ve yaşı bekleyenlere sağlık hizmeti gibi talepler karara bağlanacak.

Milyonlarca emekli gözünü Aralık ayında toplanması beklenen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına çevirdi.Toplu sözleşmede karara bağlanmayan talepler, KPDK'ya taşınacak. KPDK'da ele alınacak talepler arasında emekliler için memur konfederasyonları tarafından toplu sözleşme masasına taşınan 5 talep de var.Bu talepler hayata geçerse, emekliler cebini rahatlatacak önemli imkanlara kavuşacak.

Hatta kabul edilirse, sadece memur emeklileri için değil, tüm emekliler için hayata geçirilmesi bekleniyor.

İŞTE O TALEPLER

AİLE YARDIMI: Emekliler için de memurlar gibi aile yardımı verilsin.

ÜCRETSİZ ULAŞIM: Emekli kamu görevlileri, yaş sınırı olmaksızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandırılsın.

İNTİBAK: Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme gerçekleştirilsin.

TESİSLERDE İNDİRİM: Emekli kamu görevlileri ile dul ve yetimler, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden, yüzde 50 indirimli yararlansın.

SAĞLIK HİZMETİ: Emekli maaşları bağlanabilmesi için gerekli olan koşulları yaş koşulu dışında sağlayarak kendi isteği ile görevinden ayrılanlar Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlandırılsın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri