Altın neden yükseldi? Altında son dakika- Gram ve çeyrek altın kaç oldu? 24 Ekim

Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? 24 Ekim altın fiyatlarında son durum nedir? Gram altın çeyrek altın fiyatları, 24 Ekim 2018 tarihinde Kapalıçarşı'da kaç lira? Altın neden yükseliyor? Altın ne kadar oldu? Gram çeyrek kaç oldu soruları altın ya

Piyasalar güne hareketli başladı.Sarı metal piyasalarda son durum nasıl? Altın fiyatlarında son durum nedir? Bugün altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? 24 Ekim altın fiyatlarında son durum nedir? Yarım altın ne kadar? Cumhuriyet altını ne kadar? Kapalıçarşı'daki altın fiyatları haberimizde..

Çeyrek Altın ne kadar? 24 Ekim Çarşamba

366,89 TL’den alınırken 375,76 TL’den satılıyor.

Yarım Tam Altın ne kadar? 24 Ekim Çarşamba

731,49 TL’den alınırken, 751,51 TL’den satılıyor.

Tam Altın ne kadar? 24 Ekim Çarşamba

1.467,56 TL’den alınırken, 1.498,43 TL’den satılıyor.

Cumhuriyet Altın ne kadar? 24 Ekim Çarşamba

1.516 TL’den alınırken, 1.539 TL’den satılıyor.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DEĞİŞİR?

Altın fiyatlarındaki değişimlerin tek nedeni arz-talep değildir. Küresel enflasyon, küresel likidite, küresel jeopolitik riskler, küresel reel faiz oranları altın fiyatlarını etkileyen faktörlerin ana başlıklarıdır. Altın fiyatlarının düşmesinin en basit açıklaması; altına olan talebin azalması ve arzın aynı kalmasıdır. Aynı zamanda üretimin yüksek olması ve talebin değişmemesi de altın fiyatlarının düşmesine neden olur. Küresel riskler, reel faiz oranları, küresel enflasyon ve altının yatırım aracı olmaktan çıkması da fiyatların düşmesine neden olmaktadır. Altın fiyatlarının yükselmesi ise, altına olan talebin artması yönünde küresel gelişmelerin meydana gelmesidir. Ülkeler arasında yaşanan gerginlikler, piyasaya olan güvenin azalması, büyük bankaların krize girmesi, alım gücünün hissedilir derecede düşmesi ve kredi piyasalarında yaşanan krizleri, altına olan talebi ciddi anlamda yükseltir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ekonomi Haberleri