Altılı masadan ses çıkmayınca adım attılar! HDP'li Pervin Buldan tarih verdi: Cumhurbaşkanı adayı o tarihte açıklanabilir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin cumhurbaşkanı adayının şubat ayında açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklaması sonrası siyaset hareketlendi. Altılı masa aday belirleme çalışmalarına devam ederken HDP elini çabuk tutan partilerden oldu.

ADAY NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Buldan adayın açıklanacağı tarihe ilişkin bilgi vererek adayın Şubat'ın ilk haftası açıklanabileceğini söyledi.

MİLLET İTTİFAKI'NI BEKLEMEYECEKLER

Adaylarını açıklamak için Millet İttifakı’nın 13 Şubat toplantısını bekleme gibi bir düşünceleri olmadığını belirten Buldan, oluşturdukları isim havuzundan bir adayın belirleneceğini ifade etti.

ADAY KADIN MI OLACAK?

Buldan, “Aday bir kadın olabilir mi?” sorusuna ise “O henüz belli değil” cevabını verdi.

KULİSLERDE ONUN İSMİ KONUŞULUYOR

Öte yandan, HDP kulislerinde bir süredir adaylık için ismi konuşulan kişilerden biri halen cezaevinde bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak. Hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı olmadığı için aday olmasının önünde bir engel bulunmuyor.

DEMİRTAŞ'A TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Ayrıca, HDP'den bir heyet geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş ile, Edirne Cezaevi'nde görüşmüştü. Demirtaş adaylığı tutuklu bulunduğu için geri çevirmişti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

CHP'li Yüksel Taşkın açıkladı! Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde o maddeler HDP için konulmuş

Siyaset Haberleri