Alo 199 çöktü mü? 199 neden cevap vermiyor seyahat izni?

Alo 199 çöktü mü? 199 neden cevap vermiyor seyahat izni? sorularının yanıtları merak ediliyor. Seyahat izin belgesi talep etmek için Alo 199'u arayan vatandaşlar cevap alamıyor. Alo 199'un çöküp çökmediği araştırılıyor. İşte yanıtları.

Tam kapanma uygulaması 29 Nisan saat 19.00'da başlayacak. Uygulamanın bayram bitimi yani 17 Mayıs günü saat 05.00'da sona ereceği belirtildi. Tam kapanma uygulamasının detayları da İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtildi. Genelge de bu tarihler arasında şehirler arası yolculuk yapmak isteyenlerin seyahat izin belgesine sahip olmaları gerektiği aktarıldı.  İzin belgesi için ALO 199'u arayan yüzlerce kişi cevap alamamaktan şikayetçi. Peki Alo 199 çöktü mü? 199 neden cevap vermiyor seyahat izni? 

ALO 199 ÇÖKTÜ MÜ?

Tam kapanmanın olacağı 26 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında seyahat yasağı olacak. Seyahat yasağının olduğu 17 gün boyunca uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilerin seyahat izin belgesi olması geriyor. 

İzin belgeleri için başvurular e-devlet sistemi dışında Alo 199 'dan da alınabiliyor. Alo 199 hattını arayanlar bir süredir cevap verilmemesinden şikayetçi. Konu hakkında resmi bir açıklama henüz gelmedi. 

199 NEDEN CEVAP VERMİYOR SEYAHAT İZİN BELGESİ?

Yüzlerce kişi tam kapanma sürecinde şehirler arası yolculuk yapabilmek için ALO 199'dan seyahat izin belgesi başvuru oluşturmak istiyor. Ancak vatandaşlar 199'un aranıldığı anda 'Çağrı Sonlandırdı' cevabıyla karşılaşıyor. Yetkililerden konuya ilişkin cevap gelmezken hattaki yoğunluktan dolayı geçici aksaklıklar meydana geldiği düşünülüyor. Gün içerisinde belirli aralıklarla denenmesi halinde müşteri hizmetlerine ulaşılabileceği bekleniyor. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri