Almanya'da yüksek enflasyon vatandaşı vurdu! 2 milyondan fazla kişi gıda yardımı alıyor! "Her 6 kişiden biri yoksul"

Almanya'da yaşanan yüksek enflasyon vatandaşın cebini de etkiledi. Alınan bilgilere göre ülkede, 2 milyon insandan fazla kişinin gıda yardımı aldığı öğrenildi.

Almanya'da gönüllü gıda yardımı yapan Tafel Aşevi Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgını ve enflasyon nedeniyle gıda yardımı alanların sayısının yılbaşından bu yana yüzde 50 artış gösterdi.

"RAKAMLAR YOKSULLUĞUN ARTTIĞININ KANITI"

Gıda yardımı alanlar arasında işsiz olanlar, düşük gelirli emekliler ile Ukrayna’dan gelen mültecilerin çoğunlukta olduğu söylendi. Almanya'da 962 şubesi bulunan Tafel Aşevi Derneği Başkanı Jochen Brühl, “Rakamların yüzde 50 artması yoksulluğun arttığının kanıtı. Bu 2 milyondan fazla insanın gıda yardımına ihtiyacı olduğu anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

"HER ALTI KİŞİDEN BİRİ YOKSUL"

Aşevlerine gıda yardımı yapılması çağrısında bulunan Brühl taleplere yetecek kadar gıda ve çalışanları olmadığını vurgulayarak, "Limitler doluyor hatta çoğu aşevinin aşıldı. Devlet bu insanların ihtiyaçlarını karşılamalı” diye konuştu.

Tafel Derneği Yöneticisi Sirkka Jendis ise Almanya’da her altı kişiden birinin yoksul olduğunu, toplum olarak bunu kabul etmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Finans Haberleri