Alay eder gibi! Selahattin Demirtaş'tan Çanakkale Şehitliği açıklaması!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hapisten verdiği röportajda "Dışarı da olsaydım Çanakkale Şehitliği'ne gitmek isterdim" ifadelerine yer verdi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beş yıl dokuz aydır tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden yaptığı açıklamada, Çanakkale Şehitliği'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündeme ilişkin konuşmasının yanı sıra 6'lı masaya da atıfta bulunan Demirtaş, "Kılıçdaroğlu'nun çabaladığı kadar diğer liderlerin de çaba göstermesi gerek" ifadelerine yer verdi. Öte yandan Çanakkale Şehitliği'ni de ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

"ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE GİTMEK İSTERİM"

Hapiste olmasaydı, Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etmek istediğini söyleyen Demirtaş "Örneğin, Çanakkale Şehitliğini ziyaret ederek çiçek bırakmayı, dua etmeyi, orada yatanlar gibi yan yana durmamız gerektiğini göstermek isterim.

Bunun gibi somut bazı mesajlar toplumu rahatlatır ve toplumun tüm kesimleri derdimizi, çözümlerimizi daha içten dinlemeye başlar.

Biz bu silah, şiddet, savaş meselesini kalıcı olarak ve diyalogla, ikna yoluyla çözebiliriz. HDP’nin buna gücü var ve bunu Türkiye toplumunu daha fazla kucaklayarak yapmalıyız ki, demokrasiyi büyütecek toplumsal zemini ve desteği yakalayabilelim." ifadelerine yer verdi.

"ALAY EDER GİBİ"

Demirtaş'ın röportajı sosyal medyada tepki çekerken, "Gözümüzün içine baka baka, alay eder gibi şehitliğe gitmek istediğini söylüyor" şeklinde yorumları da beraberinde getirdi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri