Akümülatör ne demek, TDK'ya göre Akümülatör kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Akümülatör az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Akümülatör ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Akümülatör kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Akümülatör ne demek? Akümülatör TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi akümülatör kelimesi. Peki akümülatör ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre akümülatör nedir, akümülatör kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

AKÜMÜLATÖR NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Akümülatör kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Akümülatör kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre akümülatör kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolayan, istenildiğinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaz, akımtoplar, akü

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri