AK Partili önemli isim Ahmet Hakan'a konuştu! Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş için flaş sözler!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a konuşan AK Partili bir isim, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını değerlendirdi, çarpıcı ifadeler kullandı.

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tam mutabık olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Altılı masa ise aday belirleme çalışmalarına başlanacağını duyururken üç ismin adaylığı dillendirilmeye devam ediyor. Bu isimler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu.

AK PARTİLİ KRİTİK İSİM ADAYLARI DEĞERLENDİRDİ

AK Partililerin bu isimlere nasıl baktığı da belli oldu. Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan ve isminin vermeyen bir AK Partili isim ismi geçen adaylar için çarpıcı sözler sarf etti.

Ahmet Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti’nin önemli bir ismiyle konuştum. Sordum cevapladı. Sordum cevapladı. Ama en sonunda “İsmimi açıklamanızı istemiyorum” dedi. İşte ismini açıklamak istemeyen AK Partili bir yetkilinin sorularıma verdiği cevaplar:

- SORU: Siz kendi aranızda “Keşke rakibimiz Kılıçdaroğlu olsa” türü muhabbetler çeviriyor musunuz?

- CEVAP: Hiçbir toplantımızda böyle bir konuşma yapmadık.

*

- SORU: Valla mı?

AK Parti rakip olarak kimi ister

- CEVAP: Yemine gerek yok. Gerçekten öyle.

*

- SORU: Ama mutlaka bir biçimde konuşuyorsunuzdur. Rakip kim olacak konusu konuşulmayacak bir konu değil ki.

- CEVAP: Kendi aramızda yaptığımız kişisel sohbetlerde tabii ki bu konu geçiyor. Ama toplantılarımızda gündeme almadık, üzerinde hiç durmadık. Biz kendi işimize odaklanmayı tercih ediyoruz.

- SORU: Kendi aranızda konuşurken Ekrem İmamoğlu’nu “yaman bir rakip” olarak nitelendiriyor musunuz?

- CEVAP: Nitelendirmiyoruz. İstanbul’da kuvvetli bir icraat gerçekleştirseydi belki dikkate almaya değer olabilirdi. Ama İstanbul’un hali ortada. Bunca zamandır ortaya koyduğu pek bir şey yok. Zaafları görülüyor. Hırsının icraatının önünde gittiğinin herkes gibi biz de farkındayız.

*

- SORU: Peki ya Mansur Yavaş?

- CEVAP: Kendisinin aday olmasını isteyenler bile “Aday olduğunda mümkün olduğunca konuşmamalı. Konuşmaktan kaçınmalı. Konuşursa yanarız” diyorlar. Böyle cumhurbaşkanı adayı mı olur?

- SORU: Kılıçdaroğlu kolay aday mı sizin için?

- CEVAP: En son “Altı lider, beraberce ülkeyi yönetecek” dediler. Yani ülkeyi komisyona havale edeceklermiş. Vaatleri bu. Bizim için asıl kolaylık buradadır. İsimlerde değil."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Abdulkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun adaylık planlarını yazdı! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a büyük şok
Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşulacak sözler! İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık kapısını kapattı: "Dilimizde tüy bitti, iki belediye başkanı görevinin başında"
Oray Eğin, CHP'deki kaosu yazdı! Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu hakkındaki düşünceleri ortalığı karıştıracak: "Herkes olur ama Ekrem olmaz"

Siyaset Haberleri