AK Parti Pendik Gençlik Kolları Srebrenitsa Soykırımını Unutmadı!

AK Parti Pendik Gençlik Kolları, 11 Temmuz 1995 yılında Sırplar tarafında Bosna Hersek’te gerçekleştirilen Srebrenitsa katliamını anmak ve yapılan soykırımı kınamak amacıyla “Srebrenitsa Cehennemi” adlı sergi düzenledi.

AK Parti Pendik Gençlik Kolları, 11 Temmuz 1995 yılında Sırplar tarafında Bosna Hersek’te gerçekleştirilen Srebrenitsa katliamını anmak ve yapılan soykırımı kınamak amacıyla  “Srebrenitsa Cehennemi” adlı  sergi düzenledi. Bosna Hersek Federasyonu Arşivi iş birliğiyle düzenlenen sergi Pendiklilerin dikkatini çekti.

Gazipaşa Caddesinde düzenlenen sergiye AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Yaman, Ramazan Öztürk, AK Parti Pendik Teşkilatlanma Başkanı Müslim Şahin,  İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Önder, Pendik Gençlik Kolları Başkanı Mustafa  İlkbahar, Avrupa Birliği Politikalar Enstitüsü Başkan’ı Hasan Soygüzel,  Bosna Hersek Devlet Arşivi Müdürü Aliye İzzet Begoviçin danışmanı Adamir YERKOVİÇ katılım sağladı.

(İlçe Başkanı Rüstem Kabil)

Serginin açılışında konuşan AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil batı ülkelerin öncelikle aynaya bakmaları gerektiğini vurgulayarak, “Yakın bir geçmişte sözde soykırım ile ilgili bazı kararlar aldılar. Batı dediğimiz toplumların katliamlarla soykırımlarla geçmiş bir tarihleri var. Katliam bir insanlık suçudur. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmesiyle eşit olduğuna inan insanlarız. Bu manada bu katliama dikkat uyandırmaya çalıştık.” ifadelerinde bulundu.

Gençlik Kolları Başkanı Mustafa İlkbahar ise, Sultan Alpaslan Malazgirt savaşında biz bu savaşı ne kendi nefsimiz için ne de kudretimizi ispatlamak için değil adalet sancağını dalgalandırmak için veriyoruz. Bizde bu adalet sancağını önce Türkiyemize sonra Bosnada Gazzede Mısırda Doğu Türkistanda dalgalandırmak için mücadelemize hem gençlik kolları olarak hemde Pendik halkı olarak devam edeceğiz…"dedi

Bosna Hersek Devlet Arşivi Müdürü Aliye İzzet Begoviçin danışmanı Adamir YERKOVİÇ'de bir konuşma gerçekleştirerek “Yaşananları asla unutmayacağımız ve unutturmayacağınız. Bizim her zaman yanımızda olan Türkiye’ ye ve Türk halkına teşekkür ediyoruz” dedi. - Haber: Yusuf SARAY

Kaynak: Pendiklimedya

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri