AK Parti İktidarı Doların Ateşini söndürdü

Dolar/TL, tek parti iktidarı ardından seçimlerin resmi olmayan sonuçlarından bu yana başlayan düşüşünü hızlandırdı ve 2.78'in altına geriledi; TL’deki değer kazancı yüzde 4'ü aştı.

Dolar/TL, tek parti iktidarı ardından seçimlerin resmi olmayan sonuçlarından bu yana başlayan düşüşünü hızlandırdı ve 2.78'in altına geriledi; TL’deki değer kazancı yüzde 4'ü aştı. Dolar Cuma günü son olarak 2.9095’ten işlem gördü. Diğer yandan, gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik faiz, tek parti iktidarının ardından yüzde 9,24'e geriledi. Analistler seçim sonuçlarının dolara ve piyasalara etkisini değerlendirdi.

1 Kasım seçimlerinde resmi olmayan sonuçlar AKP'nin tek başına iktidarına işaret ederken, bankacılar üçüncü seçim olasılığının ortadan kalkmasının ve önümüzdeki 4 yıl boyunca genel seçim yaşanmayacak olmasının TL'nin dolar karşısında Cuma gününe göre yüzde 4'ü aştı. 

Cuma günü son işlemde 2.9095 seviyesinde olan dolar/TL, dün uluslararası piyasalardaki işlemlerde 2.8182 seviyesine kadar geriledikten sonra bu sabah 09.11'de en düşük 2,7747 seviyesine kadar geriledi. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ekonomi Haberleri