Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama: “Mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 yaşında imam nikahı ile evlendirilen H.K.G. ile ilgili gelen tepkiler üzerine resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 6 yaşında imam nikahı ile evlendirilen H.K.G. ile ilgili büyüyen tepkiler nedeniyle sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” iddiasıyla açılan davaya müdahil olunduğu bildirildi.

“AÇIKLAMANIN YAPILMASI GEREĞİ DUYULMUŞTUR”

"Bazı basın yayın organlarında yer alan “H.K.G’nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı” yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur. Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, görevinden istifa etti!
Son dakika | Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a ofisinde bıçaklı saldırı!
Son dakika | Bakanlığın asgari ücret anketinin sonuçları açıklandı! İşte çalışanların istediği ücret...

Gündem Haberleri