Ahmet Davutoğlu'ndan kriz çıkarak sözler! Cumhurbaşkanını seçilmeden tehdit etti: "Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı programda seçilen cumhurbaşkanının, liderlerin aldığı kararı kabul etmemesi durumunda kriz çıkacağını ifade ederek, "Çok açık söyleyeyim ve o cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" dedi.

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla altılı masayı sarsan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yine çok konuşulacak sözlere imza attı. Habertürk TV'de dün akşam Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, altılı masanın adayının seçilmesi durumunda yaşanacak süreç ve karar mekanizması hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

CUMHURBAŞKANI KARARI UYGULAMAZSA NE OLUR?

Mehmet Akif Ersoy'un, "Bir cumhurbaşkanı seçtiniz diyelim. Seçilen cumhurbaşkanı dedi ki, ‘Ben kabul etmiyorum. Aldığınız oylar da düşüktü. Ben bu kararı veriyorum.” demesi durumunda ne olacağını sordu.

"KRİZİ ÇIKAR, CUMHURBAŞKANI MECLİS DESTEĞİNİ KAYBEDER"

Davutoğlu çok konuşulacak ifadeler kullanarak, "Dediği anda bir kriz çıkar, çok açık söyleyeyim ve o cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder. Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır" dedi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Bakan Bozdağ, altılı masanın yönetim şeklini eleştirdi: "6 veya 7 eş başkanla bakkal, yönetilemezken, Türkiye yönetilebilir mi? "
Altılı masa sallanıyor! Babacan resti çekti: "O zaman her parti kendi yoluna"
Ahmet Davutoğlu, bildiğiniz gibi! Altılı masaya rest çekti: "Ayrılalım, seçim mi kazanacaksınız?"

Gündem Haberleri