"Ahlaksız elbiseye" 5 yıl hapis!

Kahire Film Festivali'nde Mısırlı oyuncu Raine Youssef hakkında giydiği elbise yüzünden "ahlaksızlığa teşvik etmek" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Raine Youssef, eğer mahkemede suçlu bulunursa 5 yıl hapis yatacak.

Mısırlı ünlü oyuncu Raine Youssef'in film festivalinin kapanış töreninde giydiği kıyafet başına dert açtı. İki avukat, oyuncunun giydiği ve bacaklarını gösteren elbisenin 'ahlaksızlığa teşvik ettiği' suçlamasıyla dava açtı.  Avustralya'da yayın yapan News sitesinde yer alan habere göre Oyuncu Youssef, önümüzdeki ay mahkemeye çıkacak ve suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Mısırlı Oyuncular Sendikası konuyla ilgili isim vermeden bir açıklama yaparak, "Bazı oyuncuların seçtiği giysilerin toplumun gelenekleri ve değerleri ile örtüşmediğini, bu yüzden festivalin ve sendikanın ismini karaladığı" ifadelerini kullandı.

Youssef'e sosyal medyada tepkinin yanı sıra destek mesajları da geldi. 44 yaşındaki oyuncu Raine Youssef ise twitter hesabı üzerinden özür diledi.

Youssef paylaştığı tweet'te şu ifadeleri kullandı; "Bu elbiseyi giyerken büyük ihtimalle iyi bir tercih yapmadım. Bu kadar öfke yaratacağını tahmin etmemiştim. Mısır toplumu içinde yetiştirildiğimiz değerlere aidiyetimi tekrarlamak istiyorum."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri