Afrin Şehidinin Vasiyeti Gerçekleşti

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatında şehir düşen Musa Özalkan'ın son isteği yerine getiridi. Şehidimizin adı Esenyurt'da bir kreşte yaşatılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK/PYD ve DEAŞ'a yönelik Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın, 'Şehit olursam Türkmen balalarına okul yapılsın' vasiyeti Esenyurt'ta yerine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından da dile getirilen bu vasiyet sonrası Esenyurt Belediyesi, Şehitler Parkı içerisinde yer alan ve 60 Türk, Türkmen ve Suriyeli öğrenciye hizmet veren kreşin adını Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan koydu.

Kreşin açılışına yüzlerce vatandaş, kreş öğrencileri, gaziler ve Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe katıldı. Dualarla başlayan açılışta ilçe müftüsü Kur-anı Kerim tilaveti okudu. Ellerini semaya kaldıran vatandaşlar şehitler için hep bir ağızdan dua etti. Açılış konuşmasında bu vatanı korumak için herkesin şehit olmaya hazır olduğunu belirten Alatepe, daha sonra çocuklarla birlikte kurdele kesti.

MUSA ÖZALKAN İSMİ BİRDEN FAZLA YERDE OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit Özalkan'ın vasiyetini gerçekleştireceğini söylediğini anımsatan Alatepe, "Ondan da şüphemiz yok. Hatta ben Afrin'de bir tane değil birçok Musa Özalkan isminin verildiği yerler açılacağına inanıyorum. Bizim de kreşimiz vardı, nasip o şehit kardeşimizin ismineymiş. Bugün sabah babasıyla da görüştüm. İnanın babasını kendimden daha moralli buldum, o da beni çok sevindirdi." ifadelerini kullandı.

KREŞTE VATANA MİLLETE FAYDALI GENÇLER YETİŞECEK

Konuşmanın ardından, girişinde şehit astsubayın fotoğrafının yer aldığı kreşi gezen Başkan Alatepe, kreşten şehit astsubay gibi vatanına ve milletine faydalı gençlerin yetişeceğine inancının tam olduğunu vurguladı.

Esenyurt Müftüsü Dr. Mehmet Müftüoğlu da programda dua etti. Program, vatandaşlara lokma ikram edilmesiyle sona erdi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri