Afrin Kent Merkezine Girildi: Bölgeden İlk Görüntüler

TSK'nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ÖSO güçleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG'li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin'e kentin güneydoğusundan girdi. Bölgeden ilk görüntüler ve son gelişmeler haberimizde.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG'li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin'e kentin güneydoğusundan girdi. Bölgeden ilk görüntüler ve son gelişmeler haberimizde.

İLÇE MERKEZİNDE KONTROL SAĞLANDI

Afrin'in 2 kilometre kadar içerisine girilirken, ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi. Bu arada Afrin kent merkezinden ilk görüntüler de gelmeye başladı. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, dün akşam Özel Kuvvetlerin operasyona başladığını duyurmuştu.

KAWA HEYKELİNİ İŞ MAKİNESİYLE YIKTILAR

ÖSO güçleri, bazı noktalarda çatışmalar yaşanırken, çok fazla direnişle karşılaşmadı. Kontolün sağlanmasını kent meydanında havaya ateş açarak kutlayan ÖSO güçleri, burada bulunan Kawa heykelini önce silahla ateş açarak tahrip etti, ardından da iş makinesiyle yıktı. ÖSO güçlerinin kentin mahallerinde kontrolleri sürüyor.

ÖZEL KUVVETLER OPERASYONA BAŞLADI

CNN TÜRK canlı yayınına katılan terör uzmanı Abdullah Ağar'ın verdiği bilgiye göre, Afrin merkezine Özel Kuvvetlerle birlikte, komandolar ve ÖSO birlikleri de girdi.

Afrin'de 'Doğu' ve 'Batı' cephesi birleşti ve böylece doğudan ve batıdan gelen birlikler buluştu. TSK'dan yapılan açıklamada "Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular." denildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri