Acılarımızı mı unuttuk? İzmir depremini yok sayıp ABD seçimlerine odaklandılar

İzmir'de meydana gelen depremin üzerinden sayılı günler geçmesine rağmen medyamız yaşanan acıları unutup, ABD başkanlık seçimlerine odaklandı.

İzmir'de 30 Ekim günü meydana gelen depremin üzerinden 6 gün geçti. 6.6 büyüklüğündeki depremde 114 vatandaşımız hayatını kaybetti, depremde 1035 vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan 999'u taburcu edilirken, 36 kişinin ise tedavisi sürüyor. Depremin ardından enkaz kaldırma çalışmaları başlarken bir anda İzmir'de meydana gelen deprem ABD başkanlık seçimleriyle geri plana itildi. Türk medyasında vatandaşların yoğun olarak izlediği kanallar, İzmir'i bir anda unutarak Biden ve Trump arasında geçen seçimlere odaklandı.  

Bu durum sosyal medyada vatandaşların tepkisini çekti. Yapılan yorumlarda sanki seçimin Türkiye'de gerçekleştiği gibi lanse edildiği ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

AFAD'ın açıklamasına göre 30 Ekim Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında  6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 46 artçı olmak üzere, toplam 1.944 artçı deprem yaşanmıştı.

SAKOM’un bilgilerine göre 114 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralanan 1.035 vatandaşımızdan 999’u taburcu edildi, 36 vatandaşımızın tedavisi ise devam ediyor.

İzmir’de yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları tamamlanırken, enkaz kaldırma çalışmaları titizlikle devam ediyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri