Abdurrahman Dilipak'tan dikkat çeken Elon Musk çıkışı: İran krizinde yerini aldı, savaş artık uzaydan yönetiliyor

Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesi sonrası başlayan protestoların ardından ülkeye internet sağlayan Elon Musk'ın Starlink uyduları hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Tüm dünya, İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül günü başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve 16 Eylül'de hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’yi konuşuyor. Bu olay sonrası ülkede protesto eylemleri başlarken hükümet, interneti kesme kararı almıştı.

ELON MUSK AÇIKLAMIŞTI

Ancak ABD'li SpaceX ve Tesla şirketinin CEO’su Elon Musk, Starlink uydularının aktif edileceğini ve ülkeye internet verileceğini açıklamıştı.

DİLİPAK: İZLEMEKLE KALMIYORLAR

Elon Musk'ın SpaceX tarafından geliştirilen Starlink aracılığıyla ülkeye internet erişimi sağlamasını değerlendiren Haber Vakti yazarı Abdurrahman Dilipak, Twitter hesabından çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Dilipak şu ifadeleri kullandı:

"Elon Musk İran krizinde cephede yerini aldı. Uzay işgal altında ve savaş artık uzaydan yönetiliyor. İzlemekle kalmıyorlar, laser ve RF silahları ile saldırıyorlar da. Yani sadece internet servisi gibi bir destek hattı sağlamayacaklar, trafoları da patlatabilirler."

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri